E. J. A több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2024. február 22., csütörtök 11.30
Ügy tárgya: 
több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
19/2023
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Törvényszék
Tárgyaló: 
13/A. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szombathelyi Törvényszék tárgyalást tart különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben.

A vádirati tényállás lényege szerint a hajléktalan életmódot folytató vádlott 2022 augusztusában, egy szombathelyi parkolóban együtt italozott társaival. A vádlott ennek során egy öngyújtóval meggyújtotta az egyik ismerőse lábán lévő gézkötést, ami lángra kapott és átterjedt a sértett másik lábán lévő kötésre, illetve a ruházatára is, amelynek következtében másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett el. A sértett kórházi ellátása ellenére elhunyt.

A vádlott 2022 októberében, Szombathelyen egy földön fekvő férfi ruházatát szintén meggyújtotta. A sértettnek a földön hemperegve sikerült eloltania a lángoló ruháit, ennek ellenére a hátán nyolc napon túl gyógyuló, súlyos égési sérüléseket szenvedett el, melynek keletkezési körülményeire figyelemmel a halála bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt.   

Az elkövető ugyancsak 2022 októberében, a szombathelyi hajléktalanszállón szobatársával összeveszett, majd őt egy késsel mellkason szúrta. A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el, de az eset összes körülményére figyelemmel ennél súlyosabb, életveszélyes sérülés bekövetkeztének lehetősége is fennállt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

dr. Kustos Anna Zsófia

sajtótitkár

+36-30-84-88-619

KustosA@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
131.92 KB