B.Z. és társa kényszermunka és emberkereskedelem bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2023. április 24., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
kényszermunka és emberkereskedelem bűntette
Ügyszám: 
B.3/2023
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Törvényszék
Tárgyaló: 
10. tárgyaló (nagyterem)
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint az egyik férfi 2021 februárjában ismerkedett meg a tizenkilenc éves, megfelelő családi, anyagi és érzelmi háttérrel nem rendelkező sértettel, és – azért, hogy prostitúcióra kényszerítse – elhitette vele, érte hagyta el a családját, majd a nőt többször megverte, gyermekei bántalmazásával fenyegette, illetve az okmányait is elvette. A vádlottak – vagyoni haszonszerzés érdekében – ruhátlan fényképeket készítettek róla és internetes szexpartnerkereső oldalon szexuális szolgáltatás nyújtására hirdették meg. A megvádolt férfiak – azért, hogy a sértett távozását megakadályozzák – folyamatosan felügyelték és többször közösen szállították a kuncsaftokhoz a megfélemlített nőt.

A vádlottak Szombathelyen és az ország több városában akként folytatták a cselekményüket, hogy egy-egy helységben 3-6 napot töltöttek, majd utaztak tovább. A kihasznált nő hetente legalább 350 ezer forint bevételre tett szert, melyet teljes egészében átadott a vádlottaknak.

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tart.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Megjegyzés:

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
127.02 KB