H.D. és társai sikkasztás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2023. április 3., hétfő 09.30
Ügy tárgya: 
sikkasztás bűntette
Ügyszám: 
B.8/2023
Tárgyalás helyszíne: 
Sárvári Járásbíróság
Tárgyaló: 
2. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint az egyik sértettet más ügyben letartóztatták, ezért élettársa megkérte az egyik vádlottat és feleségét, hogy rejtsék el a letartóztatott sértettnek pénzkölcsönt nyújtó személyek elől a vagyontárgyaikat, köztük egy autószállító járművet, a rajta lévő márkás személygépkocsival, a benne lévő szerszámokkal, gépekkel együtt.

A vádlottak a fenti vagyontárgyak elrejtését követően elhatározták, hogy a rájuk bízott és a sértettek tulajdonát képező ingóságokat értékesítik, hogy abból pénzhez jussanak. A bűncselekményhez segítséget kértek a harmadik társuktól, aki a rejtekhelyről a trélerrel együtt elszállította a gépkocsit a benne levő ingóságokkal együtt, amelyek közül hat felnit értékesített 100.000 Ft-ért. A vádlottak a bűncselekménnyel több mint 5.000.000 Ft kárt okoztak a sértetteknek, amelyből a nyomozás során közel 4.700.000 Ft megtérült.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Megjegyzés:

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
178.94 KB