H.R.I. csalás bűntette és más bűnselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2023. február 8., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
csalás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.53/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
20. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott a 2018-as és 2019-es években, Vas megyében ingatlanközvetítői tevékenysége során károsított meg sértetteket.

A vádlott az első esetben azt ígérte ügyfeleinek, hogy árverésen megvásárol részükre egy lakást, akik ezért több mint 10 millió forintot adtak át neki. Az elkövető a lakást nem vásárolta meg, az nem is állt szándékában, az átvett pénzt pedig elköltötte.

A vádlott egy másik ingatlan értékesítése kapcsán foglalót és vételárrészletet vett át a vevőtől, aminek csak egy elenyésző részét adta át az eladónak, a rábízott összeg nagy részét elköltötte. A sikkasztással közel 1,8 millió forint kárt okozott a sértettnek.

A harmadik esetben a vádlott vállalta a sértett ingatlanának értékesítését, ezért 600.000 forintot kapott közvetítői díjként, az adásvételt azonban nem állt szándékában lebonyolítani, így a sértettet megtévesztette és neki kárt okozott.      

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Megjegyzés:

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
128.62 KB