E. B. - Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 17., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
B.8/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Törvényszék
Tárgyaló: 
10. tárgyaló (nagyterem)
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott már 2021. október végén elhatározta, megöli a feleségét, ezért felkereste ismerősét és 3.000.000 Ft-ot ajánlott fel neki, ha segít megölni a sértettet. Az ismerős azonban nem vette komolyan a vádlott ajánlatát.

A vádlott 2021 novemberében az előre eltervezettek szerint a telefonját már kora délután kikapcsolta, majd a sértett házához ment gépkocsival – amelyet a háztól távolabb leállított –, a ház közelében elrejtőzött, várta a sértett érkezését.

Amikor a sértett az esti órákban megérkezett, a vádlott hátulról elkapta a nyakát, őt a házba lökte, miközben közölte vele, hogy most megdöglik, itt a vége, majd azért, hogy a sértett ne tudjon segítséget hívni, elvette a telefonját, valamint a kezéről letépte a segélyhívásra is beprogramozott okosórát, és a magával vitt ragasztószalaggal körbetekerte a nő fejét, összefogott csuklóit, később a lábait is. A mindvégig ellenálló, menekülni próbáló sértettet azzal fenyegette, hogy itt a vége, megdöglik, illetve elássa őt, hogy senki ne találjon rá, miközben fojtogatta, orrát és száját a kezével betapasztotta, táskát húzott a fejére, illetve párnát szorított az arcára azzal a szándékkal, hogy megölje őt.

A sértett ellenállása az oxigénhiányos állapottól és a kimerültségtől egyre csökkent, a több mint fél órás küzdelmet reménytelennek érezte, elhagyta magát. A sértett azonban utolsó erejét összeszedve kihasználta, hogy a vádlott rövid időre magára hagyta, a házból kimenekült, és a közelben lakó tanú segítségével értesítette a rendőrséget.

A vádlott a helyszínről megszökött, elfogatóparancs kibocsátását követően sikerült elfogni.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
154.88 KB