P.D. embercsempészés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. november 28., hétfő 11.00
Ügy tárgya: 
embercsempészés bűntette
Ügyszám: 
B.44/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Körmendi Járásbíróság
Tárgyaló: 
2. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2021 decemberében 5 külföldi személyt szállított a magyar-osztrák határhoz.

A vád szerint a férfi az ország déli államhatárán keresztül a jogszabályi rendelkezések megszegésével belépett külföldit vett fel az általa vezetett és a nevelő apja tulajdonát képező személygépkocsiba, majd elindult velük az osztrák-magyar határ irányába.

A vádlott ezen magatartásával segítséget nyújtott a külföldi állampolgároknak, hogy az osztrák-magyar államhatárt a későbbiekben tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átléphessék.

A vádlott a migráns személyekkel az esti órákban ért Molnaszecsőd településre, ahol a rendőrjárőr megkísérelte a gépjárművet ellenőrizni.

A vádlott a rendőri jelzésre nem állt meg, egy földútra hajtott, a külföldieket a helyszínen hagyta, kiugrott a gépjárműből és elmenekült.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Megjegyzés:

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
110.32 KB