S.R. kifosztás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. március 10., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
kifosztás büntette
Ügyszám: 
B.53/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Körmendi Járásbíróság
Tárgyaló: 
fszt.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2020 augusztusában egy Szentgotthárd közeli községben az egészségügyi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személytől lopott el 500.000  forintot.

A vádlott a sértett előzetes engedélye nélkül ment be a sértett házába, ahol észlelte, hogy a sértettnek elektromos kerekesszéke, járóbotja és járókerete is van. A sértett számon kérte a vádlottat jövetele okáról, mire a vádlott valótlanul azt állította, hogy a szomszéd küldte át, mert lehetséges, hogy a sértett vásárolna ágyneműt.  A sértett közölte a vádlottal, hogy nem akar semmit sem vásárolni, de a vádlott többször felkínálta a portékáját és a sértett azért, hogy a vádlottól minél előbb megszabaduljon, úgy döntött, hogy vásárol egy garnitúra ágyneműt.

Miközben a vádlott behozta az ágyneműt a gépkocsiból, a lassan, bizonytalanul közlekedő sértett elindult a szobába a pénztárcájáért. A vádlott a sértett után eredt, a nála lévő ágyneműszettet ledobta a földre és további három garnitúra ágyneműt vitt a házba. A sértett szólt a vádlottnak, hogy ne vigyen be több ágyneműt a házba, mert csak egy garnitúrát vásárol meg.

Mikor a sértett a kezébe vette a pénztárcáját tartalmazó kistáskát, a vádlott a sértett egészségügyi állapotát kihasználta, és a kinyitott pénztárcából a sértett tiltakozása ellenére 500.000 forintot vett ki, és a pénzt ellopta. A vádlott a házból sietve távozott és a sértettnél hagyta a négy garnitúra, összesen 46.000 forint értékű ágyneműt.

A bűncselekménnyel okozott kár megtérült, mivel a mozgásában korlátozott sértettől ellopott pénzt a vádlott a meghatalmazott védője útján visszaadta a sértettnek.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

 

A sajtó és a hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött.

További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
225.94 KB