A TÁRGYALÁST A BÍRÓSÁG BEÁLLÍTOTTA -H.Gy. + társa csalás vétsége

Tárgyalás időpontja: 
2022. február 1., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
csalás vétsége
Ügyszám: 
B.56/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
18. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak 2019. novemberében megjelentek az időskorú sértett szombathelyi lakásánál azzal az ürüggyel, hogy késélezést vállalnak. A vádlottak részére sértett 10 db kést adott át élezésre. A vádlottak magukkal vitték a késeket, majd néhány perc elteltével visszamentek a sértetthez és odaadták a késeket azzal, hogy a munkát elvégezték, és az élezésért 45.000 Ft-ot kértek, amit meg is kaptak.

Ezt követően december hónapban egy másik szombathelyi lakost ejtettek tévedésbe azzal, hogy késélezést végeznek. Ebben az esetben a vádlottak részére a sértett két kést és egy ollót adott át, melyeket néhány perc elteltével a vádlottak vissza is adtak a sértettnek, és a munkáért 7.600,- Ft-ot kértek, azonban csak 7.000,- Ft-ot kaptak. A sértett a pénz kifizetése és a vádlottak távozása után észlelte, hogy a vádlottak nem élezték meg az eszközeit.

 

A vádlottak a vállalt késélezést egyik alkalommal nem végezték el, a sértetteket jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtették, az okozott kár nem térült meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Az ügyben a bíróság előkészítő ülést tart.

A sajtó és a hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
150.24 KB