S.J. csalás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. január 19., szerda 09.30
Ügy tárgya: 
csalás bűntette
Ügyszám: 
B.132/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Sárvári Járásbíróság
Tárgyaló: 
2. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülést tart a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt indult büntetőügyben.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2019 és 2020 évben több megyei napilapban hirdette magát, hogy dunnákat, párnákat, hagyatéki bútorokat vásárol fel. A hirdetésre jelentkezett a hetvenes éveiben lévő sárvári sértett is. A vádlott 2019 szeptemberében megjelent a sértett lakásán, ahol a már összekészített dunnákkal nem foglalkozott, hanem a sértett szobájába ment, ott ékszerek után kutatott, három arany karikagyűrűt és egy arany nyakláncot, valamint öt olajfestményt vett magához, hogy azokat megvásárolja.

Miután a vádlott kivitte az autójába a festményeket és az aranyakat, a sértett felszólította, hogy fizessen. A vádlott közölte, hogy el kell mennie, mert étkeznie kell és be kell venni a gyógyszereit, de megígérte, hogy visszajön fizetni, azonban az autóval történt távozása után elérhetetlenné vált.

A vádlott 410 ezer forint kárt okozott a sértettnek, mely nem térült meg.

A vádlott 2020 nyarán, ugyanezen a módszerrel egy dunaújvárosi sértettnek 73 ezer forint kárt okozott, akitől fizetés nélkül karórát, olajfestményt, háztartási gépet csalt ki.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

A sajtó és a hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött.

További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
143.99 KB