M.S.Z.+társa embercsempészés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. december 2., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
embercsempészés bűntette
Ügyszám: 
B.180/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
20. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt indult büntetőügyben

A vádirati tényállás lényege a jelenleg letartóztatásban lévő két magyar férfi négy alkalommal szállított az országban engedélyek nélkül tartózkodó külföldi állampolgárokat a déli határtól a magyar-osztrák határ közelébe 2021 januárjában.

Az egyik férfi megegyezett a másik férfival abban, hogy fuvaronként 70.000 forintot fizet a szállításért cserébe. A megbízó minden alkalommal elküldte egy internetes alkalmazáson keresztül annak a helynek a földrajzi koordinátáit, ahol másnap a sofőrnek fel kellett venni a déli határt a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépő külföldi személyeket, majd megadta a célállomás koordinátáit is.

A sofőr az első alkalommal felvett három személyt Kőszeg térségében, a második alkalommal szállított négy embert Peresznye térségében, a harmadik esetben felvett három külföldit pedig Bucsu térségében rakta ki az autóból.

A rendőrség a negyedik alkalommal elfogta a sofőrt Szombathely mellett, amint három, Szeged környékén felvett szír állampolgárt szállított, a célállomás Bucsu térsége lett volna.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
188.13 KB