O.M. hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. november 18., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette
Ügyszám: 
B.105/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Sárvári Járásbíróság
Tárgyaló: 
2. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott éveken keresztül - 2015 júliusától 2020 márciusáig - terjedő időben gyűjtött nem a saját háztartásában képződött, illetve hozott be Ausztriából összesen 2.055 kg, veszélyes hulladéknak minősülő ólomakkumulátort. és azt különböző hulladékgyűjtő telepekre szállította, ahol leadta.

A vádlott ezzel a tevékenységével az általa összegyűjtött – nem az ingatlanon képződött - hulladékkal hulladékgazdálkodási tevékenységet végzett, azonban a hulladék gyűjtéséhez, szállításához nem rendelkezett környezetvédelmi hatósági engedéllyel.

A vádlott által gyűjtött, behozott, tárolt és szállított ólomakkumulátorok veszélyes anyag tartalmuk miatt alkalmasak az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

A vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint a hulladéktermelő az ingatlanon képződött hulladék gyűjtését az ingatlan területén hulladékgazdálkodási engedély nélkül legfeljebb 1 évig végezheti.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Az ügyben a bíróság előkészítő ülést tart.

A sajtó és a hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
165.39 KB