B.D. testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. október 5., kedd 11.00
Ügy tárgya: 
testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.96/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
22. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott, aki a Szombathelyi Országos BV. Intézetben töltötte jogerős szabadságvesztés büntetését, 2020. augusztus 31. napján az esti órákban a zárkájában előzetes szóváltást követően az ott szintén jogerős szabadságvesztés büntetését töltő sértettet egy stokival megkísérelte megütni, akinek azonban sikerült annak lábát megfognia. Ekkor azonban a vádlott többször ököllel fejen ütötte a sértettet, majd egy ott lévő bútorlappal pedig több alkalommal megütötte a sértett kezét és fejét. Ezután a vádlott a sértettet az ágyra rálökte, majd a fejét egy golyóstollal többször megszúrta és a lábánál fogva a földre lerántotta őt. Miután a sértett a földről felkelt a fürdőhelyiségbe bement, ahová azonban a vádlott követte őt és itt is több alkalommal arcon ütötte a sértettet.

A bántalmazás következtében sértett az orrcsont darabos törését, a felsőajak repesztett sebét, a jobb fül zúzódását és porcsérülését szenvedte el, mely sérülések együttesen nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések, tényleges gyógytartamuk szövődménymentes gyógyulás esetén négy hét.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Az ügyben előkészítő ülést tart a bíróság.

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
168.13 KB