D.L. embercsempészés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. szeptember 28., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
embercsempészés bűntette
Ügyszám: 
B.65/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Sárvári Járásbíróság
Tárgyaló: 
2. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a szerb állampolgárságú vádlott 2020. december 24. napján pontosan meg nem határozható időpontban, Magyarország déli határszakaszánál, Tompa közelében, egy ismeretlen állampolgárságú embercsempész megbízásából a rendelkezésére bocsátott, svéd hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsival felvett 13 fő iraki, 12 fő szíriai és 1 fő palesztin állampolgárt, - akik az államhatárt meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépték át, s Magyarországon jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták - azzal a céllal, hogy őket Magyarországon átszállítva Ausztria területére juttassa.

A gépkocsi raktere ablak nélküli, fűtetlen, kizárólag áruszállításra volt kialakítva.

A vádlott a gépkocsival Magyarország déli határától Budapestig, majd onnan az elfogás helyéig, Simaságig közlekedett, amikor 2020. december 25. napján délelőtt a 84-es számú főúton, Simaság közelében a szolgálatban levő rendőrjárőr megállította, őt elfogta, és az általa az ország területén átcsempészni kívánt iraki, szír, illetve palesztin állampolgárságú személyeket elfogta, és előállította.

A vádlott hazatérése után Szerbiában fejenként 200 eurot kapott volna ismeretlen megbízójától abban az esetben, ha eredményesen átjuttatta volna a külföldi állampolgárokat Ausztriába.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Az ügyben előkészítő ülést tart a bíróság.

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
183.13 KB