D. J. CS. csalás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. szeptember 15., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
csalás bűntette
Ügyszám: 
B.37/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
22. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint D. J. Cs. vádlott 2018. évben a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben zárkatársa volt O. V. sértettnek. 2018. július hónapjában a sértett megemlítette a terheltnek, hogy egy zalaegerszegi ingatlan árverésre kerül. A vádlott azzal a valótlan indokkal, hogy ezen ingatlannal kapcsolatban a sértettel közös vállalkozásba kezd, azt kérte a sértettől, hogy a pénzbüntetésének fennmaradó részét fizesse be, és ő a szabadulása után elkezdi a közös vállalkozást előkészíteni. A sértett a megtévesztés hatására ennek eleget tett, és 2018. júliusában élettársa útján a vádlott pénzbüntetésének 150.000 Ft-os fennmaradó részét befizette. A vádlott szabadulását követően azzal a valótlan indokkal, hogy Németországba kell utaznia pénzért, ehhez 50.000 Ft-ot kért a sértettől, melyet 2018. augusztus hónapjában Szombathelyen meg is kapott. Ezt követően a vádlott az utazáshoz kölcsönkérte a sértett személygépkocsiját. O. V. sértett a vádlott megtévesztésének hatására 2018. szeptember 12. napján zakopark.hu néven domain-t is regisztráltatott élettársával.

A vádlottnak a sértettel közös vállalkozás indítása már eleve nem állt szándékában, célja csupán a sértett pénzének megszerzése volt, s ugyancsak nem állt szándékában a sértett személygépkocsijának visszaadása már annak kölcsönkérésekor sem, hanem azt később ismeretlen személynek értékesítette; jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette a sértettet, és neki összesen 699.432 Ft kárt okozott, mely nem térült meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Az ügyben a bíróság tárgyalást tart.

A sajtó és a hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
165.79 KB