P.K. közveszély okozásának bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. július 8., csütörtök 14.00
Ügy tárgya: 
közveszély okozásának bűntette
Ügyszám: 
B.83/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
20. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint P.K. vádlott 2020. szeptemberében, a délelőtti órákban a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben a zárkájában, - ahol éppen egyedül tartózkodott -, meggyújtotta a matracokat, ágyneműket, takarókat és párnákat, amelynek következtében a zárka kiégett, a mérgező anyagokat tartalmazó füst kiáramlott a folyósóra, a menekülési útvonalra. A BV őröknek ki kellett menekíteniük a vádlottat is, illetve a szomszédos zárkákból a többi fogvatartottat is, melynek során a mentésben és oltásban résztvevő 3 személy testi épsége, egészsége közvetlen veszélyben volt.

A vádlott cselekményével 1.208.806 Ft – meg nem térült – rongálási kárt okozott, mivel a zárka berendezési tárgyai, megrongálódtak, illetve megsemmisültek, köztük a mozgásérzékelő és a tűzjelző rendszer is, személyi sérülés viszont nem történt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Megjegyzés:

Az ügyben előkészítő ülést tart a bíróság.

A sajtó és hallgatóság részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
140.37 KB