Sz.V. rablás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. május 19., szerda 14.30
Ügy tárgya: 
fegyveresen elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
B.54/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
20. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint Sz. B. vádlott 2020. májusában rábírta – azóta elhalálozott – K-Gy. bűntársát arra, hogy Szombathelyen raboljon ki egy dohányboltot.

Sz. V. vádlott az éjszakai órákban egy Ford Escort típusú személygépkocsival K.Gy.-t a Szombathely, Váci Mihály utcában alatt található Nemzeti Dohánybolthoz szállította. Először a vádlott bement a dohányboltba felderíteni a terepet és ott vásárolt is.

Ezt követően a személygépkocsiban egy airsoft típusú fegyvert adott át K.Gy.-nak, aki azzal pár perccel később szintén bement a dohányboltba, ahol rajta kívül nem volt vásárló.

K.Gy. kért az eladótól egy Marlboro Gold cigarettát, amelyet a sértett letett a pultra, K.Gy. azt a zsebébe tette, majd elővetette az airsoft fegyvert, azt a sértettre fogta és követelte, hogy a sértett adja át neki a bevételt.

A megfélemlített sértett 110.000 Ft-ot a pultra tett, amelyet K.Gy. elvett, a zsebébe tett és elmenekült az üzletből.

Ezt követően K.Gy. beszállt a vádlott által vezetett személygépkocsiba és K. Gy. lakóhelyére mentek. A pénzt fele-fele arányban osztották el egymás között.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

A sajtó részvétele regisztrációhoz kötött. További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
161.01 KB