K.L.B. testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. december 8., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.70/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Sárvári Járásbíróság
Tárgyaló: 
2. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülést tart testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett, aki a vádlott édesanyja együtt éltek a szülői házban, kapcsolatuk a vádlott italozó életmódja miatt nem volt harmonikus. Gyakoriak voltak köztük a veszekedések, melyek során előfordult, hogy a vádlott tettleg is bántalmazta a sértettet. 2018. februárjában az ismét ittas állapotban lévő vádlott egy újabb veszekedés során a ház konyhájában a sértettet ellökte, aki a lökéstől a padlóra esett, majd a vádlott a padlón fekvő sértett jobb lábának alsó részét több alkalommal, bakancsban, megrúgta. A vádlott ezt követően a sértettet a ruhájánál fogva megragadta, és egy ágyra dobta. A vádlott ezután a sértettnek orvost nem hívott, a sértett pedig két nap elteltével - mivel a lábai annyira fájtak, hogy lábra állni nem tudott - telefonált a lányának, aki a sértettet kórházba szállította, ahol megkezdték a sértett sérüléseinek ellátását, azonban a megfelelő kezelések mellett sem tudták megmenteni a sértett jobb oldali alsó végtagját, azt a comb alsó szintjében amputálni kellett.

A bántalmazás következtében a sértett a jobb lábszár nyílt törését, a jobb lábszár többszörös és nagy kiterjedésű zúzódásait, valamint horzsolását szenvedte el, amelyek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésük, tényleges gyógytartamuk – szövődménymentes gyógyulás esetén – hat hónap.  A vádlott magatartása következtében, azzal ok-okozati összefüggésben, a sértett sérülésének szövődményeként – a lehetséges és szükséges gyógykezelések elvégzése ellenére – a sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki, a jobb alsó végtag csonkolt állapotára tekintettel.

Megjegyzés:

Az ügyben a Sárvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntető végzésével szemben az ügyészség kérte tárgyalás tartását.

A sajtó részvétele regisztrációhoz kötött.

További információ: https://szombathelyitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20201014/sajtoregisztracio

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
147.88 KB