Emberölés bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 24., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.3/2020
Tárgyalás helyszíne: 
9700 Szombathely, Szily János u. 7.
Tárgyaló: 
13/A tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

A Vas Megyei Főügyészség G.K.Zs ellen emberölés bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vád szerint 2019. május 2-án a késő esti órákban a vádlott egy 12 cm pengehosszúságú késsel megszúrta a vele egy háztartásban élő édesanyját, aki a helyszínen meghalt. A cselekmény előtt kétszer is szóváltás alakult ki a káldi családi házban. Először a vádlott, édesanyja és nevelőapja között, mivel a vádlott elvette a mobiljukat. Később a vádlott kiskorú testvérével és édesanyjával keveredett szóváltásba a lakás konyhájában, 22:00-24:00 óra között. A vádlott a konyhapulthoz lépett, onnan felvett egy 19 cm pengehosszúságú konyhakést és ezzel egyszer mellkason, egyszer hason szúrta a konyhaasztalnál tartózkodó édesanyját, majd a kést a földre dobta. A kiskorú sértett felugrott a székről és édesanyja védelmében neki támadt a vádlottnak, aki erre felkapott a konyhaszekrényről egy 11,5 cm pengehosszúságú kést, azzal támadt testvérére. Verekedés közben a kiskorú sértett és a vádlott a konyhából a folyosóra keveredtek ki, ahová utánuk ment édesanyjuk, aki itt a folyosón végül összeesett. A vádlott a verekedés közben a nála lévő késsel több alkalommal felsőtestén megszúrta és megvágta a testvérét, majd bement a folyosóról nyíló szobába, amelynek ajtaját próbálta a kiskorú sértett előtt becsukni, aki azonban benyomta az ajtót és megpróbálta jobb kézzel a kést kivenni a vádlott kezéből. A vádlott a kést meghúzva elvágta a testvérének kést fogó kezét. Ezt követően a vádlott a kezében lévő kést a földre dobta, majd elmenekült a házból, 2019. május 3-án fogták el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

 

A sajtó az előkészítő ülésen a tárgyalóteremben jelen lehet, azonban a jelenlét REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, tehát csak az előzetesen regisztrálók vehetnek rajta részt.

Részvételi szándékukat és amennyiben tudják a résztvevők nevét szíveskedjenek a pinterl@birosag.hu e-mail címre 2020. szeptember 24. (csütörtök) 12:00 óráig visszaküldeni.

Eljáró bíróság: