ifj. V.A. pénzmosás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 29., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Pénzmosás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.10/2019
Tárgyalás helyszíne: 
9700 Szombathely, Szily János u. 7.
Tárgyaló: 
13/A tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott 2016 márciusában megismerkedett M.V.V. sértettel, akit azzal hitegetve, hogy élettársi kapcsolatot kíván vele létesíteni, 2016. április végén egy németországi településre szállított, telefonját elvette – hogy ne tudjon hozzátartozóival kapcsolatba lépni – majd egy ismeretlen személy által üzemeltetett bordélyházban akarata ellenére prostitúcióra kényszerítette. Innen 2016 májusában egy másik németországi településre szállította, ahol 2016 augusztus elejéig ismeretlen személy által üzemeltetett bordélyházban továbbra is prostitúcióra kényszerítette. A szexuális kapcsolat a sértett és az ügyfelek között úgy valósult meg, hogy két internetes oldalon a sértettet ábrázoló fényképes hirdetés került közzétételre azzal, hogy a sértett prostitúciós tevékenységet folytat, mely alapján az ügyfelek a fenti bordélyházakban prostitúció céljából felkeresték, vagy megrendelték a sértettet, akit ez utóbbi esetekben a vádlott gépjárművel az ügyfelekhez szállított. Amikor a sértett tiltakozott az ellen, hogy prostitúciót folytasson, illetve a prostitúcióval fel akart hagyni, a vádlott őt több alkalommal – gyakran napi rendszerességgel – fej-és testszerte alkalmanként többször megütötte és megrúgta, illetve léccel ütötte, abból a célból, hogy a sértett a bántalmazástól megfélemlítve prostitúciós tevékenységét tovább folytassa.

A prostitúcióból a sértettnek naponta átlagosan 200 euró, a teljes időszakban 18.000 euró (5.580.000,-Ft) bevétele származott, amit a fenti bántalmazások hatására a vádlottnak átadott, aki azt felélte, abból magát a sértettel részben kitartatta.

A Németországban prostitúciót folytató személyek ebből származó jövedelmükből 2016. márciusa és 2016. augusztusa közötti időpontokban egy maghatározott pénzátutalási rendszeren keresztül az összesen 1.152.200,- Ft-ot utaltak a vádlott részére.

A rendszeres haszonszerzési célzattal elkövetett cselekményekből a vádlottnak 2016 áprilisa – augusztusa között összesen 6.732.200,-Ft jövedelme keletkezett, amit felélt, ily módon prostitúciót folytató személyekkel részlegesen kitartatta magát.

A vádlottnak édesapja id. V. A. az általa 2015 júliusától kezdőden Németországban elkövetett hozzátartozó sérelmére erőszakkal és folytatólagosan elkövetett kerítés bűntettéből (Btk. 200. § (1), (4) bekezdés c) pont), üzletszerűen ás folytatólagosan elkövetett kerítés bűntettéből (Btk. 200. § (1), (3) bekezdés), kitartottság bűntettéből (Btk. 202. §) származó jövedelméből Németországból egy meghatározott pénzátutalási rendszeren keresztül összesen 3.028.606,-Ft-ot utalt ifj. V. A. részére.

A vádlott, aki tudatában volt annak, hogy ezen összeg a fenti büntetendő cselkeményekből származik, azt meghatározott magyarországi kifizetőhelyeken felvette, ily módon azt megszerezte.

Id. V. A.-val szemben fenti cselkeményei miatt büntetőeljárás van folyamatban, érdemi ügydöntő határozat ez idáig nem született.

Megjegyzés:

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
135.35 KB