A.Z. J-né életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 23., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
23/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
9700 Szombathely, Szily János u. 7.
Tárgyaló: 
Nagyterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tart életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete (Btk. 164.§(1) bekezdésébe ütköző és a (8) bekezdés I. fordulata szerint minősülő) miatt indult büntetőügyben. 

Az 56 éves vádlott ápolónőként dolgozott egy szociális otthonban, ahol megismerkedett egy ott gondozott – alkohol okozta személyiségzavarban szenvedő – férfivel (sértett). A nő később felmondott és összeköltözött a sértettel és a férfi gondnokának belegyezésével vállalta gondozását, felügyeletét. A vádlott és a sértett rendszeresen – általában együtt – italoztak, majd ittas állapotban vitatkoztak.

2018. augusztus 10-én – ittas állapotban, pénz miatt – szóváltás alakult ki közöttük, egymást szidalmazták, sértegették. A vádlott a kezében lévő fém vajdlinggal a sértettet legalább ötször, közepes erőt el nem érő ütésekkel fejbe vágta. A sértett sérülései együttesen nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések. Tekintettel a sérülések anatómiai helyére, a sérüléseket okozó eszközre, a sérüléseket eredményező erőbehatásra, az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, életveszélyes sérülése keletkezésének közvetlen, reális lehetősége fennállott. Elmaradása annak köszönhető, hogy a sértett védekezett a bántalmazása során.

Megjegyzés:

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
379.13 KB