M.T.+1 fő

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 14., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
segítségnyújtás halált okozó elmulasztása elmulasztásának a segítségnyújtásra egyébként is köteles által elkövetett bűntette vétsége
Ügyszám: 
170/2019
Tárgyalás helyszíne: 
9700 Szombathely, Szily János u. 7.
Tárgyaló: 
20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A Szombathelyi Járásbíróság tárgyalást tart segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának a segítségnyújtásra egyébként is köteles által elkövetett bűntette (Btk. 166.§ (1)-(3) bekezdés 2. tétel) miatt indult büntetőügyben. 

M. T., I. r.  és P. A. D., II. r. vádlottak a sértett feletteseiként, vele szemben intézkedésre jogosultak és kötelezettek voltak. A sértett gyermekkora óta fennálló epilepsziás megbetegedésből kifolyólag megváltozott munkaképességű betanított munkásként dolgozott. 2017. június 30. napján 7 óra 43 perc körüli időben rosszul lett, melyet a környékén tartózkodó I. r. vádlott is észlelt, ezt követően a földre fektették. egy tanú jelezte a történteket a II. r. vádlottnak is, aki ugyancsak a helyszínre sietett. Mire odaérkezett a sértett eszméletlen állapotban feküdt a földön, sem pulzust, sem légzést nem érzékelt nála, ezért javasolta I. r. vádlottnak, hogy hívjanak mentőt, aki azt javasolta, hogy még várjanak. A vádlottak értesítették a sértett édesapját, aki a helyszínre sietett, érkezését követően megkezdte a sértett újraélesztését és kérte az ott lévőket, hogy hívjanak mentőt. I. r. vádlott ezt követően a portaszolgálatot utasította, hogy hívjanak mentőt, azonban nem közölte a sértett állapotát. A portás ezt követően 07 óra 59 perckor hívta a mentőszolgálatot, amelynek egysége 08 óra 06 perckor megérkezett a helyszínre. A klinikai halál állapotában lévő sértett újraélesztését azonnal megkezdték és segélykocsit hívtak a helyszínre. A sikeres újraélesztést követően a sértettet a kórházba szállították. A kórházba szállítást követően a gondos, célszerű és szakszerű egészségügyi ellátást követően elhalálozott 2017. július 11. napján.

Megjegyzés:

Az eljárás a tanúk és a szakértő meghallgatásával folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
137.86 KB