Cs.K. életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 9., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.22/2019
Tárgyalás helyszíne: 
9700 Szombathely, Szily János u. 7.
Tárgyaló: 
10. tárgyalóterem (nagyterem)
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tart az életveszélyt okozó testi sértés bűntette (Btk. 164. § (3) bekezdésébe ütköző és a (8) bekezdés I. fordulata szerint minősülő bűncselekmény miatt indult büntetőügyben.

CS. K. vádlott és a sértett a bűncselekmény elkövetésének napján már korábban is szóváltásba keveredett. A második szóváltást követően CS. K. vádlott – miközben éppen lakása bejárati ajtajának zárát szerelte egy akkumulátoros csavarbehajtóval – rászólt a sértettre, hogy ne bántsa a vádlott által tartott kutyát.

Durva hangvételű szóváltás alakult ki a sértett és a terhelt között, majd az eredetileg térdelő testhelyzetben lévő terhelt felállt és a kezében lévő akkumulátoros csavarbehajtót közepes erővel a tőle kartávolságon túl, pár méter távolságra lévő sértett felé dobta. A készülék eltalálta a sértettet, annak a csavarbehajtó bit része kiesett a tartójából és a sértett nyakába beleállt, míg a gép a földre esett és az akkumulátor is levált róla.

A sértett a sérülést nem érzékelte és Cs. K. vádlottal egymásnak estek, birkózni kezdtek és a földre kerültek. A sértett élettársa választotta szét a terheltet és a sértettet, majd észlelve, hogy sértett nyaka vérzik mentőt és rendőrt hívott.

A keletkezett sérülés nyolc napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyes sérülés, melynek gyógytartama 60 nap.

Megjegyzés:

Az ügyben a bíróság előkészítő ülést tart.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
130.54 KB