H. E. segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 6., szerda 11.15
Ügy tárgya: 
segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette
Ügyszám: 
B.271/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
9700 Szombathely, Szily János u. 7.
Tárgyaló: 
20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülést tart segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette (Btk.166.§ (1), (3) bekezdés 1. tétel) büntetőügyben.

H.E. vádlott 2018. november 26. napján 6:20 óra körüli időben – esőben, éjszakai sötétségben, de működő közvilágítás mellett – Ford KA típusú gépkocsijával közlekedett Szombathelyen a Dolgozók útja nedves aszfaltborítású 7,2 méter szélességű úttestén, Sé irányából a belváros irányába 29-33 km/h sebességgel.

A vádlott közlekedése során nem észlelte a Dolgozók útja 79. szám előtt lévő útszakaszon a kijelölt gyalogosátkelőhelyen – gépkocsija haladási irányát tekintve balról jobbra – áthaladó sötét ruházatot viselő sértett gyalogost és gépkocsija elejének jobb oldalával – fékezés nélkül – elsodorta az úttesten már 6 m-t behaladó sértettet, aki így az útpadkára esett. A vádlott a balesetet észlelte és a balesetet követően megállt, de a gépkocsiból nem szállt ki, csupán kinézett a sértettre, ezt követően pedig – anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a sértett segítségre szorul-e, illetve segítséget nyújtott volna – eltávozott a helyszínről. 

A sértettnél maradandó fogyatékosság keletkezett, amely az alsó állcsont törése és a műtétek utáni állapot, rágásnehezítettség, a fogak elvesztése, ehhez kapcsolódó fájdalomérzet, a jobb csípőizület fájdalmas mozgás-beszűkülése, terhelhetőség csökkenése, idült fájdalma és a háti csigolyák mozgás-beszűkülése következtében állapítható meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: