Rablás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 14., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.320/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
22. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Újabb tárgyalást tart a bíróság annak a mindössze 19 éves vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2017. áprilisában Szombathelyen a vasútállomásnál lévő téren a mozgáskorlátozott sértettet úgy rabolta ki, hogy vele szóba elegyedett és eközben észrevétlenül a sértett zsebéből jogtalanul eltulajdonított egy 500 Ft-os bankjegyet, majd ráült a sértett lábára és felszólította őt, hogy adjon neki pénzt. Amikor a sértett ennek nem tett eleget, akkor a vádlott ismételten felszólította sértettet, hogy adja át a nála lévő pénzt amíg tízig elszámol, mert ellenkező esetben meg fogja őt verni. Mikor a sértett ezen fenyegetésnek nem tett eleget, akkor a vádlott olyan erővel lökte le őt a padról, hogy a sértett ennek következtében a földre leesett.

Az ügyhöz egyesítésre került egy kiskorú veszélyeztetettének bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

Annak az ügynek a vádirati tényállása szerint I.r. vádlott (Sz. M. ) 2015 évben az ikervári gyermekotthon gondozásában élt, ahol II.r. vádlott gondnokként dolgozott. A II. r. vádlott néhány ezer forintos anyagi ellenszolgáltatás fejében rávette a vele jó kapcsolatot ápoló, neki gyakran még az otthonában is segédkező, kiszolgáltatott anyagi helyzetben lévő I. r. vádlottat arra, hogy a gyermekotthonból rendszeresen, folyamatos jelleggel, huzamosabb időn keresztül különféle kisebb konyhai eszközöket, használati cikkeket és könyveket tulajdonítson el. A II.r. vádlottal szemben kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az ügyészség.

Mindezeken túl I.r. vádlott több alkalommal tulajdonított el árut kisebb értékben a Penny Market, az Interspar, a Tesco, a DM, a New Yorker, H&M sértettek üzleteiből, továbbá Szombathelyen, Éhen Gyula téren lévő buszállomáson több sértettet „kizsebelt”.

A két vádirat I.r. vádlottal szemben összesen tíz vádpontot tartalmaz.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
32.12 KB