B.B. vádlott és két társa - új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 25., csütörtök 11.00
Ügy tárgya: 
új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette
Ügyszám: 
B.308/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság
Tárgyaló: 
22. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlottak szombathelyi lakosok, egymás jó ismerősei. I. r. vádlott 2016 novemberében saját fogyasztás céljából egy lengyel internetes oldalról para-metil-N-etil- norpentedron hatóanyagot tartalmazó vegyületet (kristályt) rendelt, majd egy szombathelyi szórakozóhelyeken ismerőseit is megkínálta a kristállyal, ezért ismeretségi körében elterjedt annak a híre, hogy kristályt tud szerezni

Ezt követően a kristályt heti-kétheti gyakorisággal rendelte a csomagküldő web-áruházból, majd a megérkezett kristályt adagolta és adagonként (kb. 0,5 g/adag) 2.000-2.500,- forintért árulta.

2016 év végétől I. r. vádlott bevonta a II. r. vádlottat az egyre bővülő vevőkör kiszolgálásába, II. r. vádlott a kiporciózott kristályt adagonként 500-700,- forint jutalékkal értékesítette.

A vevők egy mobiltelefonszámon keresztül II. r. vádlottal tartották a kapcsolatot, aki a rendeléseket jelezte I. r. vádlottnak, az I. r. vádlott által kiadagolt mennyiséget II. r. vádlott adta el a vevőknek.

2017 áprilisától a II. r. vádlott helyett III. r. vádlott vett részt a kristály értékesítésében. Az I. r., II. r. és III. r. vádlottak az I. r. vádlott szervezésével és irányításával mintegy 20 személyből álló vevőkört alakítottak és szolgáltak ki rendszeresen.

2017. szeptember 15-én 18 óra körül Szombathelyen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Elleni Osztályának nyomozói intézkedés alá vonták az I. r. és a III. r. vádlottakat, majd a nyomozó hatóság ezután házkutatást tartott.

Megjegyzés:

Az ügyben a Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülést tart.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
36.66 KB