P.F. emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 15., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.15/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Törvényszék
Tárgyaló: 
13/A.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a munkanélküli vádlott 2017. november 16. napján a délutáni óráktól együtt italozott a néhai sértettel, együtt nagyjából 4 liter körüli „Cimbora” márkájú bort fogyasztottak el.

Az italozás során a vádlott és a néhai sértett szóváltásba keveredett, majd dulakodni kezdek, a néhai sértett bántalmazta a vádlottat. Emiatt a vádlott haragra gerjedt, és „Most te következel!” kijelentéssel kiment az udvarra, onnan behozott egy ásót, és annak élével a széken ülő, majd onnan a földre eső néhai sértettet több alkalommal közepest meghaladó illetve nagy erővel fejbe verte. Miután a néhai sértett elterült a földön, a vádlott több alkalommal az ásó lapjával is megütötte.

A néhai sértett halála a fenti bántalmazást követően, a fejét ért legalább három közepest meghaladó ütés okozta durva koponyalapi és boltozati csonttörés, és az ehhez társuló koponyaűri sérülések miatt következett be.

A néhai sértett életét a gyors, szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.

A vádlottnál a cselekmény elkövetését megelőzően elfogyasztott alkohol szokványos részegséget eredményezett, mag a néhai sértett halálának bekövetkeztekor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Megjegyzés:

Az ügyben a Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tart.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
24.89 KB