Tárgyalás H. G büntetőügyében, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és 3 rb. kiskorú veszélyeztetésének bűntettének tárgyában

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 7., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
1 rb. védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és 3 rb. kiskorú veszélyeztetésének bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
9700 Szombathely, Szily u. 7.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott a feleségét -a sértettet- 2007 körül ismerte meg, majd 2008 decemberében összeházasodtak. A vádlott 2013-tól rendszeresen italozni kezdett. A vádlott és a sértett között gyakoriak lettek a veszekedések, amelyeknek a kiskorú gyermekek is szem- és fültanúi voltak. A sértett 2015 novemberében megismerkedett egy férfival, akivel egyre szorosabbra fűzte a kapcsolatát, és ezt elmondta a vádlottnak is.

 

2016. május 8-án este a vádlott miután a gyermekek és a sértett is lefeküdt aludni, kiment az erkélyre az ott lévő kalapácsért, hogy azzal megölje a feleségét, majd többször fejbe ütötte az alvó sértettet. Az első ütés a sértett halántékát érte, ettől felébredt, és sikoltozni kezdett. A vádlott mondta a feleségének, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek. Ezután a vádlott még 3-5 alkalommal fejbe ütötte kalapáccsal, közben a sértett a kezeit maga elé tartva védekezett. Az ütésektől a sértett megszédült, és a padlóra került. Miután a kalapács nyele eltörött, a vádlott egy papírvágó szikét vett magához, hogy elvágja a felesége torkát. A sértett a földön csúszva megpróbált egy gázsprayt magához venni. A vádlott lefogta a sértettet és többször megvágta az arcát, torkát, mellkasát.

 

A sértett védekezése miatt kiesett a kezéből a tapétavágó, ezért a vádlott a konyhából magához vett egy 9.5 cm pengehosszúságú kést és mellkason valamint hasba szúrta a feleségét. A sértettnek a kitartó védekezése miatt sikerült kicsúsznia a vádlott szorításából, kimenekült a lakásból, majd becsengetett az egyik szomszédhoz segítséget kérni, majd összeesett.

A vádlott sikertelenül öngyilkos akart lenni, majd elmenekült és a 2016. május 12-i elfogásáig Szombathelyen bujkált.

 

A bíróság a 2017. szeptember 26. napján tartott tárgyaláson 3 szakértőt és 1 tanút hallgatott meg, majd a bizonyítási indítványok és a hivatali elfoglaltságuk miatt meg nem jelent szakértők távolmaradása miatt a tárgyalást 2017. december 7-ére 9 órára elnapolta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: