tárgyalás H. A büntetőügyében

Tárgyalás időpontja: 
2015. október 29., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és 1 rb. bódult állapotban elkövetett járművezetés
Tárgyalás helyszíne: 
Szombathelyi Járásbíróság, Szily utca
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szombathelyi Járásbíróság 2015. október 29-én 13 órától tárgyalja H. A büntetőügyét.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2014. április 26-án 4 óra körül egy Mercedes E500 Coupe-val közlekedett Szombathelyen. Egy kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta a piros jelzést és mintegy 50-55 km/h sebességgel úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget egy kamionnak. A vádlott a személygépkocsival nekiütközött a járműszerelvény félpótkocsijának, amely az út melletti mezőgazdasági területre sodorta.

A vádlott közepes fokban ittasan és mivel a járművezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott, bódult állapotban vezette a személygépkocsit.

A baleset következtében a vádlott gépkocsijában elől, jobb oldalon utazó sértettnél maradandó fogyatékosság állapítható meg a baleset következtében, míg a vádlott ugyancsak 8 napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási ügyészség a vádlottat 1 rb. maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és 1 rb. bódult állapotban elkövetett járművezetés vétésével vádolja.

Szombathely, 2015. október 28.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: