Tárgyalás a „szamaras ügyben"

Tárgyalás időpontja: 
2015. február 16., hétfő 08.15
Ügy tárgya: 
halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Körmendi Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Körmendi Járásbíróság 2015. február 16-án 8 órától tárgyalja az úgynevezett szamaras ügyet.

A Körmendi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott 2009-től őstermelőként állatokat -többek között kettő szamarat- tartott egy magyarszecsődi külterületi -kerítéssel illetőleg a Rába folyó által határolt- ingatlanon.

2013. május 13-án a kapu zárása során a vádlott -annak érdekében, hogy a telepen tartott állatok kijutását megakadályozza- nem kellő körültekintéssel és az állattartásra vonatkozó szakmai előírásokat megszegve járt el, így a vádlott kettő szamara a nem megfelelően bezárt kapun kijutott és megtámadta a terület melletti földes úton segédmotor-kerékpárral közlekedő sértettet. A sértett a szamarak támadása miatt leesett a motorról, majd a szamarak mintegy 50 méteren keresztül vonszolták, testét megtaposták és több helyen megharapták.

A szamarak támadása, a taposások, a harapások és a vonszolás miatt a sértett nagy számú külső és belső sérüléseket -többek között többszörös csonttöréseket- szenvedett el, amelyek következtében kialakult heveny idegrázkódtatás miatt a helyszínen elhalálozott.

Az ügyészség a vádlottat halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja.

Szombathely, 2015. február 6.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: