Tárgyalás kitűzése P. J és társa ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2015. március 5., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és egyéb cselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Körmendi Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

2015. március 5-én 9 órától tárgyalja a Körmendi Járásbíróság P. J és társa ügyét.

A vádirat lényege szerint az osztrák állampolgár I. r. vádlott 2013. október 6-án 19 óra körül a 86. számú főúton -ahol 60 km/h a megengedett legnagyobb sebesség- közlekedett Suzuki Grand Vitara személygépkocsijával, amikor „előzni tilos” jelzőtábla hatálya alatt egy vele azonos irányba haladó gépkocsi előzésébe kezdett 115-125 km/h sebességgel, majd ütközött a vele szemben közlekedő, kivilágított és fényvisszaverő mellényt viselő kerékpárossal. A sértett az elütéstől az úttestre esett és a helyszínen elhalálozott.

Az I. r. vádlott az elütést követően fékezett ugyan, és bár a balesetet észlelte, a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Ezután az I. r. vádlott találkozott egy régi ismerősével, akitől segítséget kért a balesetben sérült személygépkocsijának a biztonságos elhelyezéséhez.

A vádlottak a II. r. vádlott tulajdonában lévő telephelyre mentek, ahol az I. r. vádlott a kocsit egy zárt pajtában, annak elrejtése érdekében leállította és a gépjármű beazonosíthatóságnak megakadályozása céljából a rendszámot eltávolította, majd őt a II. r. vádlott a saját kocsijával Ausztriába szállította.

2013. október 7-én a II. r. vádlott a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása érdekében letagadta, hogy az I. r. vádlott személygépkocsija az ő telephelyén lett elhelyezve, illetve hogy tudomása van az akkor még a nyomozó hatóság előtt nem ismert I. r. vádlott kilétéről.

Az ügyészség az I. r. vádlottat 1 rb. halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, 1 rb. segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével és 1 rb. egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, míg a II. r. vádlottat bűnpártolás vétségével vádolja.

Szombathely, 2015. február 18.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: