Sajtóközlemény

2020. június 25.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülés tartott halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult ügyben

2020. június 24.

A Szombathelyi Törvényszék 2 év –3 évi próbaidőre felfüggesztett– szabadságvesztésre és 100.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt azt a büntetlen előéletű férfit, aki egy ölbői ház bekerített udvarán tartotta három amerikai staffordshire fajtájú kutyáját, köztük a Yoda nevű kan kutyát, amely megtámadott kettő idős nőt.

2020. június 23.

 

A Szombathelyi Járásbíróság 1 év 6 hónap időtartamú –2 évi próbaidőre felfüggesztett– szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a megengedett sebesség több, mint kétszeresével közlekedett, és okozott halálos balesetet.

 

2020. június 11.

Kettő különös és kettő többszörös visszaeső börtönben, illetve máshol elkövetett bűncselekményében hozott ítéletet Szombathelyi Járásbíróság, valamennyi elkövető más ügyben tölti szabadságvesztését.

2020. június 8.

A Szombathelyi Járásbíróság négy garázdaság miatt indult ügyben összesen hét vádlott büntetőjogi felelősségéről döntött büntetővégzéseiben.

A tényállások a következők:

2020. június 5.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben, 1 hónapra elrendelte egy afgán férfi letartóztatását.

2020. május 29.

A Szombathelyi Járásbíróság három közlekedési ügyben - két ittas járművezetés és egy cserbenhagyás vétsége miatt indult eljárásban - hozott büntetővégzéseket. 

2020. május 22.

A Szombathelyi Járásbíróság 225 000 forint pénzbüntetést szabott ki azzal az elkövetővel szemben, akinek egyedi azonosítójellel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntettében, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségében állapította meg a büntetőjogi felelősségét. 
 

2020. április 8.

A Szombathelyi Járásbíróság 200 - 200 ezer forint pénzbírságot szabott ki egy magyar és egy ukrán állampolgárral szemben, társtettesként elkövetett garázdaság szabálysértése miatt.