Sajtóközlemény

2020. november 30.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 1 rendbeli előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, 1 rendbeli hamis vád bűntette, 1 rendbeli  hamis tanúzásra felhívás bűntette, 2 rendbeli zaklatás vétsége, 1 rendbeli folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és 1 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt halmazati

2020. november 30.

A bíróság a Németországban élő, szír állampolgár vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

2020. november 26.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen az I. r. vádlottat halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt az ügyészi indítvánnyal egyezően 3 év börtönbüntetésre, 4 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

2020. november 25.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen a különös visszaeső vádlottat súlyos testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

2020. november 24.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a többszörös visszaeső vádlottat 3 év fegyházra ítélte, megállapítva, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

2020. november 24.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen a többszörös visszaeső vádlottat súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

2020. november 23.

A bíróság bűnösnek mondta ki az ukrán vádlottat embercsempészés bűntettében, ezért őt 2 év szabadságvesztésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte, a kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre -az ügyészi indítvánnyal egyezően- felfüggesztette.

2020. november 18.

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év fegyházra ítélte, megállapítva, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

2020. november 13.

A bíróság a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év - börtön fokozatban - végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

2020. november 6.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat, mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.