Sajtóközlemény

2019. június 24.

A Szombathelyi Törvényszék ismét bekapcsolódott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatba, amelynek központi helyszíne az idei évben Szombathely városa volt.

2019. június 21.

 

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 1 rb. hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és 1 rb. lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül életfogytig tartó szabadságvesztésre (fegyház), mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben állapította meg.

2019. június 19.

2019. június 18. napján délután a Szombathelyi Törvényszék Gy. I. vádlott ellen emberölés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bizonyítási eljárást befejezte.

A tárgyalás 2019. június 20-án (csütörtökön) 10.00 folytatódik a perbeszédekkel, a bíróság várhatóan június 21-én 13.00 órakor hirdet ítéletet.

2019. június 14.

 

A Szombathelyi Törvényszék is bekapcsolódik az idén június 22-én tartandó Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatba, amelynek központi helyszíne az idei évben Szombathely városa lesz.

2019. június 3.

A Szombathelyi Törvényszék 2019. június 18-án(kedd), 20-21-én (csütörtök-péntek) 10 órától folytatja a Gy. I. ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntető ügy tárgyalását, amelynek helye Szombathely, Szily János u. 7. szám, nagyterem.

Figyelem, június 19-én (szerdán) nincs tárgyalás!

2019. május 30.

Megnyílt “Az igazság arcai” rajzpályázat kiállítása a Szombathelyi Törvényszéken

 

108 rajz érkezett a Szombathelyi Törvényszék és a ZOOM Egyesület által szervezett, valamint az Országos Bírósági Hivatal által támogatott „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” című rajzpályázatára.

 

2019. május 23.

A Szombathelyi Törvényszék ma hirdetett ítéletet az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt B.Zs. és két társa ellen indított büntetőügyben.

2019. május 14.

A Szombathelyi Járásbíróság ma ítéletet hozott a szombathelyi labdarúgó stadion és sportcsarnok üzemeltetési koncepciója elnevezésű dokumentum, mint közérdekű adat kiadása iránt indított perben. A bíróság kötelezte az alperest, hogy az üzemeltetési koncepció ítéletben meghatározott részeit küldje meg a felperes elektronikus levélcímére, ezt meghaladóan a keresetet elutasította.

2019. április 29.

A Szombathelyi Törvényszék a mai tárgyaláson ismertette az ügyben elkészített elmeorvosi és genetikai szakvéleményt, továbbá 9 tanúvallomást.

A Vas Megyei Főügyészség az ismertetett szakvélemények alapján módosította a vádirati tényállást az elkövetési időpontokat érintően.

2019. április 25.

A Szombathelyi Törvényszék mint másodfokú bíróság helyes indokainál fogva helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék BV Csoportja végzését, amelyben rendelkezett az elítéltek feltételes szabadságra bocsátásáról.

2019. április 25.