Sajtóközlemény

2021. március 8.

A Szombathelyi Járásbíróság 2021. március 8- án – távmeghallgatás útján – egy másik ügyben jogerős büntetését töltő vádlottat ítélt el testi sértés bűntette miatt. 

2021. március 4.

A Sárvári Járásbíróság a különös visszaeső vádlottat csalás bűntette miatt 1 év 6 hónap -végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett- börtönbüntetésre és 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte pártfogó felügyeletét. 

2021. március 1.

A Szombathelyi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy orosz férfinak és egy osztrák nőnek a letartóztatását, akik az ügyész indítványa szerint az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett, alábbi embercsempészés bűntettét valósították meg.

2021. március 1.

A Szombathelyi Járásbíróság -bíróság elé állítás keretében- egy szerb állampolgárt vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt ítélt el. A bíróság a vádlottat 2 év és 6 hónap börtönbüntetéssel, 5 év Magyarország területéről történő kiutasítással sújtotta.

2021. február 23.

A Szombathelyi Járásbíróság egy rendbeli maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és egy rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt ítélte el a büntetett előéletű vádlottat.

2021. február 18.

A Kőszegi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében sikkasztás bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést és 100 napi tétel pénzbüntetést szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki a sértettek tulajdonát képező kőszegi ingatlan szigetelési, térkövezési és gázbekötési munkálatainak elvégzésére kötött megállapodást, azt azonban nem teljesítette. 

2021. február 12.

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen három büntetett előéletű férfi bűnösségét mondta ki társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében. Az I. r. vádlottat 9 hónap végrehajtandó börtönre, a II. r. vádlottat 90 nap elzárásra, míg a III. r. vádlottat 10 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét.

2021. február 5.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben 1 hónapra elrendelte egy büntetett előéletű férfi letartóztatását.

2021. február 5.

A Szombathelyi Járásbíróság vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év 6 hónap Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy grúz vádlottat.

2021. február 5.

A Szombathelyi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt a többszörös visszaeső vádlottat 2 év fegyházra ítélte azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.