Sajtóközlemény

2018. július 12.

A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvényről tartott ma a Szombathelyi Törvényszék sajtótájékoztatót. Dr. Varga Roland a törvényszék elnökhelyettese a büntető bírói karnak a változásokra való felkészülését vázolta fel, majd kitért az országos elektronikus fejlesztésekre is. Dr. Rácz József kollégiumvezető a büntetőeljárást 2018.

2018. június 28.

       A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa – a mai napon tárgyalást tartott Gy. I. emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyében.

2018. június 1.

A bőnyi emberölés tárgyalása, regisztráció

 

2018. május 29.

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa- ítéletet hirdetett T. G
emberölés bűntette miatt indult ügyében.
A bíróság a vádlott bűnösségét 1 rb. aljas indokból, védekezésre képtelen személy
sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, és 1 rb. életveszélyt okozó testi sértés
bűntettében állapította meg.

2018. április 25.

 

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa - ma megkezdte Gy. I. emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyének tárgyalását.

2018. április 20.

       A Központi Nyomozó Főügyészség vádiratának lényege szerint 2016. október 26-án 7.30 óra körül a néhai sértett vezetésével három nyomozó és három tűzszerész jelent meg a vádlott bőnyi házánál, mivel feltételezték, hogy hatósági engedély nélküli lőfegyvereket tart.

2018. március 26.

„A Nemzeti Hitvallás deklarálja, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi. Mi, bírák erre tettünk esküt. Elsődleges célunk a független, magas színvonalú, időszerű és megalapozott ítélkezés.” - nyitotta meg dr.

2018. március 26.

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa - 2018. április 25-26-án 9 órától tárgyalja Gy. I. emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyét.

2018. február 9.

A Szombathelyi Járásbíróság 2018. február 07-én tartott tárgyalást annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki 2017. februárjában Szombathely, az Ady Endre téren megrongálta az egyik nyilvános telefonfülkét. Az ittas állapotban lévő vádlott a telefonfülke egyik alsó üvegébe rúgott bele úgy, hogy az betört.

2018. január 25.

A Szombathelyi Törvényszék -dr. Pup Csilla tanácsa- ma tárgyalta bíróság elé állítás keretében S. R-né életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyét és hozott benne jogerős ítéletet.