Sajtóközlemény

2019. november 29.

A Szombathelyi Járásbíróság jogerős ítéletet hozott annak a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű 52 éves szombathelyi férfinak az ügyében, akit az ügyészség 19 rendbeli lopással vádolt meg.

2019. november 22.

A Szombathelyi Járásbíróság jogerős ítéletet hozott előkészítő ülésen egy német állampolgár ügyében. A mintegy 20 éve Németországban élő, iraki származású 39 éves férfi 2019. április 17-én Budapesten találkozott az úti okmányokkal nem rendelkező, az országba illegálisan érkező öccsével és annak állapotos feleségével azért, hogy Németországba juttassa őket.

2019. november 20.

 A Szombathelyi Törvényszék is aktív közreműködője kívánt lenni a Családbarát Magyarország megteremtésének, ezért pályázatot nyújtott be a Családbarát Hely tanúsító védjegy bronz fokozatának megszerzésért. A pályázati eljárás során 2019. november 07-én került sor a helyszíni auditvizsgálat lefolytatása, melyen a pályázati anyagban benyújtott tények és adatok vizsgálata történt meg.

2019. október 29.

Kettős házasság miatt emelt vádat az ügyészség egy 24 éves nő ellen, az ügyet a Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében tárgyalta, majd ítéletet is hozott.

2019. október 18.

2019. október 10-én vehették használatba a Szombathelyi Törvényszék dolgozói az újonnan kialakított, korszerű VRF alapú fűtő – hűtő rendszert, amely az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által meghirdetett Jablonszky 8 program keretében 30 millió forint értékben került kialakításra.

2019. október 17.

 

A Szombathelyi Törvényszék helybenhagyta a Szombathelyi Járásbíróság ítéletét annak helyes indokai alapján a szombathelyi labdarúgó stadion és sportcsarnok üzemeltetési koncepciója elnevezésű dokumentum, mint közérdekű adat kiadása iránt indított perben. Az elsőfokú ítélet ellen a felperes fellebbezett és a járásbíróság által elutasított körben is kérte az adatok kiadását.

2019. október 16.

Előkészítő ülést tartott a Szombathelyi Járásbíróság M.T és társa ellen társtettesként, segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának a segítségnyújtásra egyébként is köteles által elkövetett bűntettében. Az I. r. vádlott nem ismerte el bűnösségét, vallomást nem tett, míg a II. r. vádlott tett vallomást, de a cselekményben nem ismerte el a bűnösségét.

2019. október 15.

A Szombathelyi Járásbíróság B.T és 51 társa ellen bűnszervezetben, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette (Btk. 373. § (1),(4) bekezdés c, pont) és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben ítéletet hirdetett hét -a büntetőjogi felelősségüket beismerő- vádlottra.