Bántalmazta a kalauzt

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy nőt.
A tényállás szerint a vádlott 2022. július 5-én a Szombathelyről 17 órakor induló, és Sopronig közlekedő vonaton utazott, a menetjegyét pedig a GYSEV Zrt. alkalmazásában álló vezető jegyvizsgálónő ellenőrizte. 

A sértett közölte a vádlottal, hogy nem jogosult a 90 %-os, kedvezményes árú vasúti menetjegy használatára, így meg kell váltania a teljesárú menetjegyet, de erre a vádlott nem volt hajlandó. A sértett közölte a vádlottal, hogy akkor le kell szállnia a vonatról, erre a vádlott szidalmazni, sértegetni kezdte a sértettet. A vonat 17 óra 11 perckor a Salköveskút-Vassurány megállóhelyen tartózkodott, amikor a sértett többször felszólította a vádlottat, hogy szálljon le a vonatról, amire a vádlott nem volt hajlandó, majd a jobb kezével megütötte a sértett bal vállát, a menetjegyét a sértett felé dobta, ezt követően pedig leszállt a vonatról. 

Az ítélet jogerős.

Szombathely, 2023. június 20.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály