Garázdák bíróság elé állítása

A Kőszegi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében garázdaság vétsége miatt hozott ítéletet kettő ügyben. Az egyikben egy büntetlen előéletű nőt 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátott, míg a másikban egy büntetlen előéletű férfit 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt.

Az egyik ügy tényállása szerint a vádlott (nő) 2023. április 15-én 21 óra körül egy kőszegi sörözőben előzetes szóváltást követően tenyérrel meglökött egy másik nőt, aki a lökéstől hanyatt esett, és fejét a padlóba verte, amelytől 8 napon belüli, könnyű sérüléseket szenvedett.

A másik ügyben a vádlott (férfi) és a tanú megbeszélték, hogy 2023. április 4-én 21 órakor egy csepregi parkolóban találkoznak egymással. A vádlott, amint a tanú a megbeszélt helyszínre megérkezett, minden előzetes szóváltás nélkül zsebéből egy gázsprayt vett elő, s azzal lefújta, majd egyszer, ököllel az orr tájékán megütötte, amelytől a tanúnak szintén 8 napon belüli sérülései lettek.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, így a sörözőben, illetve az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

Mindkettő ítélet jogerős.

Szombathely, 2023. május 30.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály