Ítélet fogolyszökésben

A Sárvári Járásbíróság fogolyszökés vétsége miatt 1 év 6 hónap - végrehajtandó - börtönre ítélt egy más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő többszörös visszaeső vádlottat. 

A vádlott ellen a Veszprémi Rendőrkapitányságon vagyon elleni bűncselekmények miatt volt folyamatban büntetőeljárás. A nyomozás során a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója 2018 decemberében a vádlott letartóztatását megszüntette, egyúttal elrendelte a bűnügyi felügyeletét Keszthely város közigazgatási területére. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója későbbi végzésével a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait akként módosította, hogy a vádlott Sárvár közigazgatási területét nem hagyhatja el.

A vádlott 2019. március 23-án 18 óra körül az élettársával közösen használt sárvári lakásban levágta a testére erősített nyomkövető technikai eszközt, és megszökött. A vádlottat 2019 augusztusában Angliában az angol hatóságok betöréses lopás miatt elfogták, majd később Magyarországnak átadták.

Az ítélet nem jogerős, mert ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Szombathely, 2023. május 10.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály