Ítélet született csalás bűntette miatt indult ügyben

A Szombathelyi Járásbíróság csalás bűntette és más bűncselekmények miatt 1 év 3 hónap, végrehajtásban 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 360.000 forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, valamint 512.463 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

A vádlott 2019. márciusától napjától a sértett kft. vezető tisztségviselője, ügyvezető igazgatója volt, és munkavégzése során kiküldetéseken vett részt. Ezek elszámolása úgy történt, hogy havi rendszerességgel e-mailben elküldte a kiküldetések adatait, ami alapján kiállításra került az adott hónapra a kiküldetési rendelvény, majd azt továbbították a bérszámfejtésnek; ezt követően került kifizetésre a kiküldetési díj a vádlottnak. A vádlott több esetben a valóságban meg nem történt kiküldetésekről adott adatokat, amik alapján elkészültek a kiküldetési rendelvények, és a vádlott részére jogosulatlanul került kifizetésre a kiküldetési díj.

Emellett a sértett folyószámlájához a vádlott 2019 májusa és 2020 márciusa hozzáfért, a számlához tartozó bankkártya rá volt bízva, azonban abból kizárólag a sértett működésével kapcsolatos, azzal összefüggő kiadásokat teljesíthetett. A vádlott 2019 októberében és novemberében a fenti bankkártyát több alkalommal magáncélra használta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője jogorvoslati nyilatkozatának megtételére három napot tartott fenn, így a döntés még nem jogerős.