Orrtörés a bálon

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt halmazati büntetésül 500.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit.

A tényállás szerint a vádlott részt vett a Rábagyarmati Sportegyesület által megrendezett sportnap keretében, a rábagyarmati sportpályán felállított rendezvénysátorban tartott bálon. 2021. július 18-án 1 óra 30 perc körül – minden előzmény nélkül – odalépett a sértetthez és számonkérte őt, hogy „miért nézi”, ezt követően pedig egy alkalommal, ököllel megütötte az orránál. A sértett az ütéstől a földre esett, majd egy tanú kíséretével távozott a helyszínről. A sértett 8 napon túl gyógyuló, 4 hét tényleges gyógytartamú súlyos testi sérülést, az orrcsont elmozdulás nélküli törését szenvedte el.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így különösen a nyilvános rendezvényen tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ítélet jogerős.

Szombathely, 2023. március 2.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály