A szombathelyi ámokfutó reintegrációs őrizetének megszüntetése

A Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja a 2023. február 17-én meghozott végzésével megszüntette annak a szombathelyi férfinak a reintegrációs őrizetét, akivel szemben a 2023. február 13-án, Szombathelyen egy rendőri üldözés során elkövetett cselekményei miatt közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt eljárás indult.
A Székesfehérvári Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja a 2022. október 19-én meghozott és ugyanakkor jogerős végzésével, a Dunaújvárosi Járásbíróság által összbüntetésbe foglalt 3 év börtön hátralévő tartamára reintegrációs őrizet alkalmazását rendelte el a férfinak. Az elítélt tartózkodási helyéül egy szombathelyi ingatlant jelölt ki azzal, hogy azt minden hétköznap elhagyhatja egy cégnél való munkavégzés, szombaton pedig a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítását szolgáló teendői céljából.
Az elítélt által, a reintegrációs őrizet alatt elkövetett cselekmények miatt a Vas Vármegyei Főügyészség 2023. február 13-án a szabadságvesztés ideiglenes foganatba vételét rendelte el, majd a Szombathelyi Törvényszék megszüntette a reintegrációs őrizetet.

Szombathely, 2022. február 23.