Eltiltás hatálya alatt vezetett, végrehajtandót kapott

A Sárvári Járásbíróság járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt 10 hónap börtönre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy büntetett előéletű férfit, elrendelte továbbá -egy korábbi- 8 hónap fogházbüntetés utólagos végrehajtását.

A vádlottal szemben a Soproni Járásbíróság egy tavaly meghozott büntetővégzésével, a 2021. július 21. napján elkövetett járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki, és 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott jelen cselekményét a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el és a bűncselekmény elkövetését megelőző két éven belül több alkalommal indult ellene szabálysértési eljárás közlekedési szabálysértések elkövetése miatt.

A tényállás szerint a vádlott 2022. március 8. napján 10 óra körül Nagygeresd térségében, a tulajdonát képező VW Polo személygépkocsit vezette. A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdésének a) pontjában írtakat, miszerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésétől eltiltva nincs.

Az ítélet jogerős.

Szombathely, 2022. október 19.