Huszonnégy kocsi kerekét szúrta ki

A Sárvári Járásbíróság 1 rendbeli garázdaság vétsége, 8 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége és 1 rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 2 hónap végrehajtandó fogházra ítélt egy büntetett előéletű sárvári férfit. Kötelezte továbbá a magánfelek részére kártérítés és az állam javára 132.800 forint bűnügyi költség megfizetésére.
A tényállás szerint a vádlott 2020. március 18-án a hajnali órákban Sárváron, a Laktanya utca, a Hunyadi utca, valamint a Petőfi lakótelep parkolóiban álló, összesen 24 darab személygépkocsi gumiabroncsát egy konyhakéssel kiszúrta, amely cselekményével a gépkocsikban összesen 936.500 forint kárt okozott a sértetteknek.
2020. április 25-ét megelőző – pontosabban meg nem határozható – időben egy sárvári lakóház udvarára a kerítésen átmászva bement, s a ház garázsából jogtalanul eltulajdonított egy 20.000 forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, egy 18.000 forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, valamint egy 16.400 forint értékű PB gázpalackot. A lopással okozott kár 54.400 Ft, amely megtérült, mivel a nyomozó hatóság az eltulajdonított tárgyakat a vádlottól lefoglalta, s a sértettnek kiadta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése és tartamának enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Szombathely, 2021. november 26.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály