Pakisztáni embercsempészt ítélt el a bíróság

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 3 év börtönre és 6 év kiutasításra ítélt egy őrizetben lévő pakisztáni férfit.

A tényállás szerint a vádlott Szeged térségében vette fel a személyautójába azt az öt pakisztáni állampolgárt, akik korábban a szerb-magyar határon meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével – a kerítésen átmászva – léptek be Magyarország területére. A vádlott a csempészett személyeket a magyar-osztrák határhoz szállította, amit szintén meg nem engedett módon – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – kívántak átlépni. 

A vádlott által vezetett autót a rendőrök a 89. számú főút nardai leágazójának közelében ellenőrizték, majd a vádlottat utasaival együtt előállították.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője felmentésért fellebbezést jelentett be.

Az ügyész indítványára a járásbíróság elrendelte a vádlott letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, figyelemmel a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára.