Különös visszaeső tolvaj a bíróság előtt

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a különös visszaeső vádlottat. A bíróság kötelezte a vádlottat 258.476 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott Szombathelyen egy Fő téri boltból 2019-ben három alkalommal fogkrémet, fogselymet, parfümöt tulajdonított el ruházatában rejtve, összesen 60.339 forint meg nem térült kárt okozva a sértettnek. 2019. március 26-án és 2019. július 3-án egy szombathelyi étterem konyhájához tartozó előkészítő helyiségbe, illetve az öltözőbe ment be, ahonnan pénztárcákat, laptopot, iratokat tulajdonított el 101.740 forint értékben. A kár nem térült meg.
Továbbá 2019. augusztus 7-én este Szombathelyen, a Bem József utcában többször ököllel arcon ütött egy férfit, amely magatartásával csak akkor hagyott fel, amikor a helyszínen tartózkodó rendőrök erre felszólították őt. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban - így különösen az utcán tartózkodókban - megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ítélet jogerős.

Szombathely, 2021. november 2.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály