Láncfűrész ellopásával ünnepelte március 15-ét

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen az I. rendű vádlottat 1 rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 1 év –végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét. A II. rendű vádlottat 1 rendbeli társtettesként, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt 60 nap elzárással sújtotta.

A tényállás szerint a vádlottak 2021 januárjában, különböző időpontokban közösen, illetve önállóan szombathelyi üzletekből parfümöket, iparcikkeket, szakállvágót, divatórákat tulajdonítottak el, illetve kíséreltek meg ellopni. A vádlottak cselekményeikkel összesen 91.800 forint kárt okoztak, amelyből 41.903 forint kár lefoglalással, visszavétellel megtérült.
A fentieken túl az I. rendű vádlott 2021. március 15-én délben egy vasvári lakóház elől jogtalanul eltulajdonította a sértett tulajdonát képező, 130.000 forint értékű, Husqvarna 545 típusú benzinmotoros láncfűrészt. A sértett az I. rendű vádlottat elfogta és tőle a láncfűrészt visszavette, így az okozott kár megtérült.

Az ítéletet az ügyész mindkettő vádlott vonatkozásában tudomásul vette, míg a vádlottak enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Szombathely, 2021. október 26.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály