Büntetővégzések egyedi azonosító jellel visszaélés és rongálás miatt

A Szombathelyi Járásbíróság 225 000 forint pénzbüntetést szabott ki azzal az elkövetővel szemben, akinek egyedi azonosítójellel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntettében, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségében állapította meg a büntetőjogi felelősségét. 
 
A vádlott 2019 januárjában Ausztriában megvásárolt egy Audi típusú személygépkocsit, amelyet a későbbiekben kívánt Magyarországon forgalomba helyezni. 2019 május elején ismeretlen személytől megszerzett 2 db hamis P megjelölésű ideiglenes hatósági jelzést, amelyeket a fenti személygépkocsira 2019. július 26-án Szombathelyen felszerelt, azért, hogy a járművel szervizelés céljából közlekedjen. Az így meghamisított egyedi azonosító jelű személygépkocsival közlekedő vádlottat a bucsui határátkelőhelyen a rendőrök intézkedés alá vonták, amelynek során a vádlott a rendszám használatára való jogosultságának igazolására egy hamis ideiglenes forgalomban tartási engedélyt, egy hamis indítási naplót és egy, a vádlott és egy kft. között 2019 tavaszán létrejött munkaviszonyról szóló hamis munkáltatói szerződést adott át, úgy, hogy a vádlottnak az ideiglenes hatósági jelzések és az okiratok hamis voltáról tudomása volt.
 
Egy másik elkövető ügyében a Szombathelyi Járásbíróság rongálás vétsége miatt 150 000 forint pénzbüntetést szabott ki, mert a vádlott a Vép és Vassurány települések közötti földúton, előzetes szóváltást követően belerúgott a sértett Kia Sorrento típusú személygépkocsijának bal oldali visszapillantó tükrébe, melynek következtében a visszapillantó tükör letört. A rongálással a sértettnek 68.230,- Ft meg nem térült kára keletkezett.