Végrehajtandó fegyház fegyveres rablásért

A Szombathelyi Járásbírós 2018. november 19-én ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen  fegyveres rablás mellett kifosztás, lopás és garázdaság miatt is indult eljárás .

A harminc éves férfi 2017 januárjában besurrant a Haladás VSE könyvelő irodájába, és onnan tulajdonította el a sértett pénztárcáját.

Ezt követően 2017 márciusában több alkalommal az utcán kiszemelt idős sértetteket kísért a házukig, ahol a sértettek figyelmetlenségét kihasználva, elvette a pénztárcájukat, egyszer pedig az utcán élettársával hangosan veszekedett és őt bántalmazta.

2017 áprilisában a vádlott arca nagy részét kapucnijával eltakarva bement egy szombathelyi dohányboltba, és egy pisztolynak látszó tárggyal kényszerítette az eladó hölgyet, hogy a kasszában lévő készpénzt tegye egy nejlontáskába és azt adja át neki.

A vádlott a bűncselekményeket többszörös visszaesőként követte el.

A Szombathelyi Járásbíróság a férfit valamennyi vádpontban bűnösnek találta és halmazati büntetésül 8 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelybe beszámítani rendelte a 2017. áprilistól letartóztatásban töltött időt.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, vádlott és védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbeztek, így a döntés még nem jogerős.

Szombathely, 2018. november 19.