Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

Cím
9700 Szombathely, Petőfi S. u. 1/a.
Levelezési cím
9701 Szombathely, Pf. 16.
Központi telefonszám
+36 94 390-540; fax: +36 94 329 962
E-mail cím
szombathelykmb@birosag.hu

Ügyfélfogadási rend

Kezelőiroda
Hétfő, Kedd, Szerda: 9:00 - 11:00; Csütörtök: 8:00-15:30; Péntek:----

Akadálymentesség a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon

A Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (Szombathely,  Petőfi S. u. 1/a.) teljesen akadálymentes.

Az épület megközelíthető gépjárművel, rendelkezik mozgáskorlátozott parkolóval. A félfogadással érintett irodák és tárgyalótermek megközelítését akadálymentes személyfelvonó biztosítja, melyet a portaszolgálat közreműködésével lehet igénybe venni. Külön mellékhelyiség került kialakításra az épület 2 szintjén mozgásgáskorlátozottak számára kapaszkodókkal, konkáv mosdóval, dönthető tükörrel és segélyhívóval. E helységben került elhelyezésre a kisgyermekes ügyfeleket segítő felhajtható pelenkázó is.

A vakok és gyengénlátok számára a bejáratnál átvehető hangos- és tapintható térképet rendszeresítettünk. mely az épületeken belüli közlekedést segíti. Akadálymentes szimbólumokkal, Braille írással ellátott információs táblákat helyeztünk el. A meglevő burkolatra kerültek felragasztásra az ügyfélforgalommal érintett épületrészekben a gyengénlátókat segítő Technogen vezetősávok.

A tárgyalótermek indukciós hurokkal felszereltek, mely a nagyothallók számára biztosítja a megfelelő kommunikációt.

Az ügyfelek az akadálymentességgel kapcsolatos igényeiket a 06 21/200581 telefonszámon vagy a szombathelytvsz@birosag.hu e-mail címen jelezhetik.