Szombathelyi Járásbíróság

Cím
9700 Szombathely, Szily János u. 7.
Levelezési cím
9701 Szombathely, Pf. 16.
Központi telefonszám
+36 94 314 365; fax: +36 94 200 027
E-mail cím
szombathelyjb@birosag.hu
Elnök
Bazsóné dr. Görög Anikó

Ügyfélfogadási rend

Panasznapi Ügyfélfogadás
Kedd: 8:00 - 15:30

Akadálymentesség a Szombathelyi Járásbíróságon.

A Szombathelyi Járásbíróság  - Szombathely Szily utca 7. szám és Petőfi S. u. 1/a. szám alatt találhatói - épületei teljesen akadálymentesek.

Az épületek megközelíthetőek gépjárművel és rendelkeznek mozgáskorlátozott parkolóval. A félfogadással érintett irodák és tárgyalótermek megközelítését akadálymentes személyfelvonó biztosítja. Külön mellékhelyiség került kialakításra a Szily utcai épület földszintjén és a Petőfi utcai épület 2 szintjén mozgásgáskorlátozottak számára kapaszkodókkal, konkáv mosdóval, dönthető tükörrel és segélyhívóval. E helységekben található a kisgyermekes ügyfeleket segítő felhajtható pelenkázó is.

A vakok és gyengénlátok számára a bejáratnál átvehető hangos- és tapintható térképet rendszeresítettünk. mely az épületeken belüli közlekedést segíti. A ügyféltérben akadálymentes szimbólumokkal, Braille írással ellátott információs táblákat helyeztünk el. A meglevő burkolatra kerültek felragasztásra az ügyfélforgalommal érintett épületrészekben a gyengénlátókat segítő Technogen vezetősávok.

A tárgyalótermek indukciós hurokkal felszereltek, mely a nagyothallók számára biztosítja a megfelelő kommunikációt.

Az ügyfelek az akadálymentességgel kapcsolatos igényeiket a 06 21/200581 telefonszámon vagy a szombathelyjb@birosag.hu.hu e-mail címen jelezhetik.