Elérhetőségeink

Cím
9700 Szombathely, Szily János utca 7.
Levelezési cím
9701 Szombathely, Pf. 16.
Központi telefonszám
+36 94 314 365; fax: +36 94 312-184
E-mail cím
szombathelytvsz@birosag.hu

Megközelíthetőség autóval

GPS: 47.232708,16.617926
Parkolás

Parkolási lehetőség a Szily J. utca és a Petőfi S. u. kereszteződésétől mintegy 50 méterre található udvari parkolóban vagy a Berzsenyi Dániel téren, a bíróság előtti közvetlen parkoláshoz kevés parkolóhely áll rendelkezésre, így a gépkocsival érkezőknek célszerű időben érkezni.

Megközelíthetőség közösségi közlekedéssel

A 35-ös számú autóbusszal a Nyomda vagy Sörház utcai leszállásokkal érhető el a Szombathelyi Törvényszék ill. a Szombathelyi Járásbíróság épülete. Előbbi megállónál történő leszállás esetén a Székesegyház irányába mintegy 500 métert, míg utóbbi esetén -amely megálló a központi buszpályaudvaron található- mintegy 5 perc gyalogutat kell megtenni. Buszjegy váltható a vasútállomás épületében található újságárusoknál valamint a vasútállomás épülete előtti buszpályaudvaron, továbbá az autóbuszvezetőknél.

Akadálymentesség a Szombathelyi Törvényszéken

A Szombathelyi Törvényszék  - Szombathely Szily utca 7. szám és Petőfi S. u. 1/a. szám alatt találhatói - épületei teljesen akadálymentesek.

Az épületek megközelíthetőek gépjárművel és rendelkeznek mozgáskorlátozott parkolóval. A félfogadással érintett irodák és tárgyalótermek megközelítését akadálymentes személyfelvonó biztosítja. Külön mellékhelyiség került kialakításra a Szily utcai épület földszintjén és a Petőfi utcai épület 2 szintjén mozgásszervi fogyatékkal élők számára kapaszkodókkal, konkáv mosdóval, dönthető tükörrel és segélyhívóval. E helyiségekben található a kisgyermekes ügyfeleket segítő felhajtható pelenkázó is.

A látásszervi fogyatékkal élők számára a bejáratnál átvehető hangos- és tapintható térképet rendszeresítettünk, mely az épületeken belüli közlekedést segíti. A ügyféltérben akadálymentes szimbólumokkal, Braille írással ellátott információs táblákat helyeztünk el. A meglevő burkolatra kerültek felragasztásra az ügyfélforgalommal érintett épületrészekben a gyengénlátókat segítő Technogen vezetősávok.

A tárgyalótermek indukciós hurokkal felszereltek, mely a hallásszervi fogyatékkal élők számára biztosítja a megfelelő kommunikációt.

Az ügyfelek az akadálymentességgel kapcsolatos igényeiket a (94) 314 365 telefonszámon vagy a szombathelytvsz@birosag.hu e-mail címen jelezhetik.